top of page

Krone prezentuje nový variant GX



Univerzálny prepravný voz s pevnou nadstavbou pre vyššiu úžitkovú hmotnosť pri vyššom komforte.

Spelle, marec 2023, tlačová správa. Od obchodného roku 2022/23 ponúka Krone svoj univerzálny prepravný voz GX popri variante s hydraulicky ovládanými teleskopickými bočnicami pre zvýšenie objemu korby aj vo variante s pevnými bočnicami. Touto alternatívou, ktorá je teraz k dostaniu v základnej výbave, dopĺňa Krone svoju paletu výrobného programu radu univerzálnych prepravných vozidiel. Od svojho uvedenia na trh na jeseň roku 2021 sa tieto vozidlá veľmi osvedčili ako u existujúcich zákazníkov zameraných na zber krmovín, tak u nových zákazníkov zaoberajúcich sa rastlinnou výrobou, zeleninárstvom a tiež v lesníctve. Čo dokazuje stály rast dopytu.

Pozitívnym prínosom použitia pevných bočníc bez teleskopického výsuvu je zníženie vlastnej hmotnosti o cca 600 kg. Výška prednej steny a zadného čela je pevne daná priebežnými profilmi, pričom zadné čelo sa môže otvoriť dokonca o niečo vyššie ako pri stroji s hydraulicky nastaviteľnými bočnými stenami. To uľahčí nakládku korby zozadu, napr. pri nakládke paliet, alebo balíkov slamy.

Aj voz GX s pevnými bočnicami samozrejme ponúka všetok komfort a riešenie známe z doterajšieho modelu, ktoré zo stroja robia skutočne všestranný prepravný voz schopné pracovať celoročne. Patentovaná jednorámová konštrukcia a skosené blatníky znižujú usadzovanie nečistôt na minimum. Veľmi hladké sendvičové GFK panely bočníc znižujú trecí odpor materiálu pri jeho vyprázdňovaní. Priehľadná posuvná predná stena ponúka vodičovi bezchybný pohľad do ložnej plochy vozidla.

Silný dopravný pás s extrémnou pevnosťou v ťahu sa môže pohybovať dopredu aj dozadu. Pás je trvalo predpínaný, a preto jeho pohyb zostáva pokojný aj pri behu naprázdno. Vďaka jeho elasticite (efektu pružiny) je zaistené aj obzvlášť šetrné nakladanie citlivých plodín, ako je napríklad nasypanie zemiakov, alebo rôznych druhov zeleniny.

Ocenená technika

Okrem toho všetkého disponuje nový variant GX aj inovatívnou technológiou Krone ExactUnload vyznamenanou striebornou medailou DLG, ktorá umožňuje vyloženie celého nákladu na zadanej dĺžke prejdenej dráhy. Ak máte napríklad založiť nové silo, môže používateľ jednoducho zadať dĺžku, na ktorej sa má materiál vyložiť. Stroj potom sám reguluje rýchlosť posuvu pásu dna v závislosti od prejdenej dráhy a rýchlosti. Po prejdení zvolenej dráhy je vozidlo úplne prázdne.


Novým variantom nadstavby vozidiel GX reaguje Krone na rastúci dopyt zákazníkov z oblasti rastlinnej výroby a zeleninárstva, ktorí sa nechcú zaobísť bez osvedčených komfortných výhod tohto univerzálneho prepravného vozu.


Kontakt pre tlač:

Markus Steinwendner Head of Marketing KRONE Agriculture +49 5977 935 188 20 markus.steinwendner@krone.de www.krone.de








bottom of page