top of page

Nové budovy Krampe – priestor navyše a o 25 % väčšia výrobná kapacita



Nie sú to len prívesy, ktoré práve teraz vyrába spoločnosť Krampe v Coesfelde, ale nemecký výrobca návesov sa pustil do výstavby dvoch nových budov výroby.

V reakcii na rastúci dopyt zákazníkov spoločnosti Krampe z Nemecka aj zo zahraničia budú dva ďalšie priemyselné objekty v areáli spoločnosti postavené už čoskoro. Od budúcej jari budú dve novostavby dávať viac priestoru pre stavbu nadstavieb a zákaznícky servis.


Nová výrobná hala má rozlohu približne 3 600 m². Z toho 700 m² bude slúžiť ako skladový priestor pre okamžitú kontrolu kvality prichádzajúcich dielov od subdodávateľov, a ich predbežnú prípravu na montáž.


Po dokončení sa všetky operácie výroby nadstavieb presunú do novej výrobnej haly, ako aj nový zvárací robot pre zváranie nadstavieb okrem zemných sklápačov aj sklápačov BigBody. Popri zváracom robotovi bude stále individuálne pracovisko pre ručnú zákazkovú výrobu, ktorým je spoločnosť Krampe známa.


Nová výrobná hala vytvára nielen viac priestoru, ale umožňuje aj lepšiu ergonómiu pracovného priestoru. Hala má totiž vynikajúci systém vetrania, ktorý umožňuje dodržať limit bezpečných hodnôt pre zváranie. Má tiež 90 m dlhý hrebeňový strop, ktorý poskytuje príjemné denné svetlo a pohodlie chladiaceho systému na udržanie optimálnych pracovných teplôt počas letných mesiacov.


V druhej hale budú celkovo tri montážne stanovištia pre servis a priestor na testovanie bŕzd približne 800 m². Niektoré činnosti pre služby zákazníkom, ktoré sa bežne vykonávajú mimo, budú migrované do nových budov s podlahovým kúrením, na veľkú radosť členov tímu. Budú v nich umiestnené aj nové kancelárie zákazníckeho servisu s recepciou pre zákazníkov a back office na výrobu nových náhradných dielov. Napríklad výroba a umiestnenie katalógov budú mať čoskoro vlastný priestor s rozlohou 220 m² a tiež konštruktéri Krampe a ich mechanici budú profitovať z moderných priestorov počas testovania nových prívesov na jeseň aj v zime.


Budovy, ktoré sú postavené na stupni účinnosti 40, budú čerpať teplo zo susednej bioplynovej stanice, rovnako ako ostatné budovy Krampe. Nová výrobná hala bude vybavená aj 500 kWp fotovoltickým systémom, ktorý zabezpečí pre budovu viac než dostatok energie.


Do nových budov sa plánuje začať sťahovať od Veľkej noci 2023.


Po dokončení budov bude výrobná kapacita približne o 25 percent vyššia ako v súčasnosti. Automatizácia v rámci budov tiež poskytuje potenciál na zvýšenie výroby zo súčasných 100 % o ďalších 40 percent.



bottom of page