top of page

Odporúčanie na cisternu SAMSON PG 25 - 43/2022

Ing. Štefan Janičina, mechanizátor

Spoločnosť AGRO-RACIO s.r.o.

 

Cisternu Samson PG 25 spolu s 8 metrovým diskovým aplikátorom sme zakúpili v roku 2016. Dôvodom kúpy bola potreba vyvážať močovku na novej farme dojníc, kde máme tekutú zložku uskladnenú v dvoch veľkoobjemových nádržiach. Na farme je cca 700 ks hovädzieho dobytka a tieto nádrže potrebujeme 2 x ročne v relatívne krátkom časovom období vyprázdniť. Tento stroj sme si vybrali najmä z dôvodu, že sa nejedná o tlakovú nádobu, a teda nie sú potrebné tlakové skúšky. Ďalším dôvodom bolo aj rozloženie hmotnosti pri vyprázdňovaní cisterny, tzv. sekčné vyprázdňovanie, ktoré sa vzhľadom k terénom, kde pôsobíme, veľmi osvedčilo. Vzhľadom na túto stabilitu stroja sa s ním pracuje veľmi dobre aj v podmienkach Liptova. Efektívnosť aplikácie, a teda zlepšenie ekonomickej návratnosti sme dosiahli aj zakúpením 8 metrového diskového aplikátora. Aplikácia do pôdy umožňuje efektívnejšie využitie živín a zníženie množstva odparených látok, keďže aplikátor vieme použiť tak na pasienkoch, ako aj na ornej pôde. So strojom sme spokojní, počas prevádzky nedošlo na stroji k technickým poruchám, ktoré by mali za následok nákladné opravy cisterny. Túto cisternu by som odporučil tak pre jej stabilitu aj v nerovnom teréne, ako aj pre jednoduché plnenie.

​Vyjadrenie produktového manažéra za značku Samson Ing. Júliusa Gyönyöra:

Dánska spoločnosť Samson Agro sa špecializuje na výrobu výlučne hnojovicových cisterien a aplikátorov ku nim a rozmetadiel maštaľného hnoja a ostatných substrátov. Cisterny Samson sa vyznačujú najvyššou priechodnosťou na trhu, ako to bolo spomenuté aj od zákazníka (hlavne vďaka jedinečnej konštrukcii a sekcionálnemu vyprázdňovaniu, pri ktorom je neustále zaťažená zadná náprava traktora), čo je dôležité najmä v členitých a ťažkých terénoch. Vyznačujú sa bezvákuovým plnením, technicky sú vybavené ejektorom na báze Venturiho efektu. Pri výrobe je samozrejmosťou špeciálna povrchová úprava epoxidovou vrstvou, ktorá garantuje trvanlivosť a dlhú životnosť. Použitie horeuvedenej cisterny s diskovým aplikátorom TE 8 je možné aj na TTP, je to vynikajúca kombinácia. Výrobca dokáže vyrobiť ako jeden z mála výrobcov diskový aplikátor až do pracovnej šírky 12 m. Spoločnosť Samson Agro momentálne vyrába cisterny PG II, ktoré majú neprekonateľný trojbodový záves so zdvihom až 9 t.

Cisterny Samson sú najlepšou voľbou a sú obľúbené najmä kvôli vysokej výkonnosti, dlhej životnosti a nízkym prevádzkovým nákladom.



Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Július Gyönyör Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 027


Ďalšie informácie a multimédiá

 












bottom of page