top of page

Predstavenie nového návesu s výtlačným čelom „RamBody typ AS 750“



Pred viac ako 35 rokmi vyrobila spoločnosť Krampe prvé prívesy. To, že vestfálsky výrobca vozidiel prikladá veľký význam kvalitne postavenej konštrukcii, neodráža len motto „kvalita na kolesách“. Tento prísľub kvality je v skutočnosti kľúčom k úspechu spoločnosti. Platí to bez obmedzenia pre všetky ďalšie vývojové trendy sortimentu.

Po mnohých požiadavkách zákazníkov a distribútorov pridala teraz spoločnosť Krampe do svojho sortimentu aj náves s výtlačným čelom. Prvý taký náves Krampe s názvom „RamBody“ a typovým označením „AS 750“ sa bude najskôr vyrábať ako tandemový náves s objemom nákladu 41,1 m³.

Viac ako dva roky vývojovej práce a približne 1 000 hodín skúšania niekoľkých prototypov potvrdili dobre premyslený dizajn a technológiu nového typu návesu Krampe „RamBody“.

Celý dizajn vozidla sleduje cieľ uviesť na trh dobre postavené vozidlo s obrovskými rezervami a kvalitným podvozkom. Okrem štandardných parabolických pružín alebo podvozku s hydraulickým odpružením náprav odporúča Krampe osvedčený pneumatický podvozok. Zásadne sa montujú riadené nápravy BPW s brzdovými valcami umiestnenými nad osou nápravy, čo zaručuje vysokú svetlú výšku.

Robustná nadstavba je vyrobená na zvislých bokoch s úzkymi, mierne naklonenými stĺpikmi. Bočné steny sú priskrutkované a možno ich odstrániť. Zložené vonkajšie vzpery zaisťujú extrémnu stabilitu nadstavby a tiež originálny vzhľad. Štíhly dizajn bočných stien a zadného čela nadstavby umožňuje mimoriadne veľkú šírku ložného priestoru, a tým aj vysoký prepravný objem. Aby sa predišlo usadzovaniu nečistôt, všetky hrany boli navrhnuté ako šikmé. Na vozidle tak nezostanú žiadne zvyšky prenášaných komodít.

Základom tohto návesu je výtlačné čelo vo vnútri vaňovej nadstavby. Úzky navrhnutý tunel v strede chráni hydraulické valce pred poškodením. Celkom päť hydraulických valcov poskytujú dostatočný posuvný tlak a ponúkajú veľké rezervy aj na bezpečné vyprázdnenie preťaženého vozidla.

Výtlačné čelo má celoplošný mriežkový dizajn a je pokrytá plexisklom, ktoré poskytuje optimálny výhľad do ložného priestoru z kabíny traktora. Horných štyridsať centimetrov sa dá štandardne sklopiť. Nastaviteľné tesnenia výtlačného čela zabezpečia zrnotesnosť a zaručujú odolnú konštrukciu výtlačného systému.

Mimoriadne výkonné LED pracovné svetlá osvetľujú okolie vozidla a vytvárajú príjemné pracovné prostredie aj v úplnej tme. Štandardné bočné obrysové svetlá zvyšujú bezpečnosť na verejných komunikáciách, napríklad pri odbočovaní.

Typové schválenie EÚ sa v zásade stalo štandardom pre všetky vozidlá Krampe od roku 2020. Zvyšuje to bezpečnosť na verejných komunikáciách, uľahčuje homologizáciu a zvyšuje hodnotu vozidla pri ďalšom predaji.

Pilotná séria nového prívesu s výtlačným systémom „RamBody AS 750“ bude v apríli predvedená vybraným nemeckým a medzinárodným distribútorom (aj Agrotrade Group spol. s r.o.). Ďalšie veľkosti, ktoré dopĺňajú sortiment smerom nahor a nadol, sú stále vo vývoji a budú k dispozícii od jari 2023.




bottom of page