top of page

Rotačné brány MADARA - novinka v našom portfóliu



V portfóliu AGROTRADE GROUP spol. s r.o. pribudla novinka - rotačné brány bulharskej firmy MADARA. V podniku GREEN POINT používajú dva typy rotačných brán MADARA. Jedná sa o typ MR 62 so 6,20 m záberom a typ MR 152 EU so záberom 15,40m.


Agronóm Ing. Andrej Bojda z PD. Podhorany a Radar Zbehy sa s nami podelil o skúsenosti s rotačnou bránou MADARA MR 152 EU:


Rotačné brány využívame na našom podniku všestranne do hustosiatych plodín ozimín - pšenica tvrdá na výmere 1200 ha na jar po aplikácii priemyselných hnojív.

Jariny – najvšestrannejšie využitie rotačných brán v našej spoločnosti je v jarných širokoriadkových plodinách, akými sú kukurica, slnečnica, sója.


Optimálny čas pre prácu s rotačnými bránami je v období, keď rastliny dosahujú optimálnu výšku nadzemnej fytomasy a neuzatvárajú medziriadky.


Naše skúsenosti s rotačnými bránami uspokojujú agronomické požiadavky našej spoločnosti od rozhodnutia kúpy strojov už druhú sezónu. Úspech k dosiahnutiu cieľa spočíva v dokonalom narúšaní prísušku, ktorý nám prevzdušní pôdu a následne stimuluje – podporuje rast plodín.

Ďalšou výhodou je zapravenie priemyselných hnojív po aplikácii počas obdobia sucha a tiež likvidácia – eliminácia burín v štádiách klíčenia v porastoch kultúrnych plodín.


Z vlastných skúseností odporúčam rotačné brány Madara aj ostatným farmárom na zvýšenie eliminácie prísuškov (hlavne aj v období nadmerného úhrnu zrážok na zlievavých pôdach), ale aj v období sucha na lepšie hospodárenie s využitím živín z priemyselných hnojív.


Rotačné brány MADARA predstavíme aj na tohtoročnom Repnom dni 2022. Pozvánka na Repný deň 2022.




Popis použitia rotačných brán MADARA a ďalších výhod nájdete v letáku nižšie. Leták otvoríte kliknutím na obrázok:




bottom of page