top of page

Svetová premiéra nového sejacieho stroja Väderstad Seed Hawk 600-900C na veľtrhu Agritechnica 2023



Spoločnosť Väderstad, jedna z popredných svetových firiem v oblasti spracovania pôdy a siatia, predstavuje nový bezorebný sejací stroj Seed Hawk 600-900C. Nový sejací stroj Seed Hawk 600-900C je postavený na osvedčenej koncepcii nožových radličiek Seed Hawk a je určený pre európsky a medzinárodný trh.


Spoločnosť Väderstad má viac ako 30 rokov skúseností s pestovaním bezorebných plodín v Kanade. Sejací stroj Väderstad Seed Hawk je známy svojou presnosťou, všestrannosťou a schopnosťou maximalizovať výnosový potenciál v podmienkach bezorebného spracovania pôdy.


"S radosťou vám oznamujeme, že na európsky a medzinárodný trh čoskoro vstúpi nový člen rodiny Seed Hawk - nový sejací stroj Väderstad Seed Hawk 600-900C", hovorí Björn Jeansson, riaditeľ produktového manažmentu spoločnosti Väderstad, a pokračuje: "Seed Hawk 600-900C je úplne nový stroj postavený na osvedčenom systéme nožových radličiek Seed Hawk."


Seed Hawk 600-900C má veľký zásobník s tromi komorami, ktorý ponúka plnú variabilitu osiva a hnojiva. Využíva vysoko presný dávkovací systém Fenix III, ktorý zaisťuje rovnomerný tok produktu do sejacích a hnojacích topánok, a stroj sa ovláda pomocou riadiaceho systému Väderstad E-Control na báze iPadu. Pre zaistenie poľnej výkonnosti pri siatí priamo do silných rastlinných zvyškov alebo po krycích plodinách je možné nožovú radlicu Seed Hawk voliteľne doplniť predradeným diskom.


"Tešíme sa na stretnutie s farmármi na veľtrhu Agritechnica koncom tohto roka, kde bude nový Seed Hawk 600-900C prvýkrát na svete predstavený,“ hovorí Björn Jeansson. Nový bezorebný sejací stroj Väderstad Seed Hawk 600-900C bude mať svetovú premiéru na medzinárodnom veľtrhu Agritechnica v Hannoveri v novembri 2023. Na objednanie bude koncom roka 2024 a prvé sériovo vyrobené stroje vyjdú na pole začiatkom roku 2025.



Pre viac informácií prosím kontaktujte:

Vilhelm Ektander

Product Marketing Manager Väderstad +46 142 820 45 vilhelm.ektander@vaderstad.com





bottom of page