top of page

Úroveň presnosti pre budúcnosť S RAUCH AERO 32.1

Spoločnosť RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH oznamuje opätovné uvedenie pneumatického presného rozmetadla hnojív AERO. Vyššia presnosť vďaka zabudovanej presnosti dávkovania a distribúcie. Bez ohľadu na podiel prachu a letové vlastnosti hnojiva, vrátane vonkajších podmienok, ako sú vietor a svahy, je rozmetanie vždy exaktné a presné. Pneumatické presné rozmetadlo zaujme ostrým vymedzením na hranici poľa, ktoré sľubuje plnú úrodu plodiny, a tým vyšší zisk s menším množstvom použitých hnojív. AERO tiež ponúka zaujímavé aplikačné možnosti využitie v systéme využitia regeneračných rastlín. Medziplodinové zmesi a procesy sejby podsevom sa dajú efektívne použiť aj na pôde, kde už rastie existujúca plodina.

Po 13 rokoch, kedy posledné AERO zišlo z výrobnej linky spoločnosti RAUCH, rastie tlak verejnosti a environmentálneho a politického sektoru na opätovné zavedenie výroby. Prototyp AERO 32.1 nesený na trojbodovom závese už bol predstavený na výstave AGRITECHNICA 2019. Rok 2020 priniesol dôležité poznatky o procese vývoja. Pokusy na testovacích stoliciach, v rozmetacej hale a na poliach viedli k značnému pokroku. Ďalšie praktické testy sa uskutočnia na jar 2021 a začiatok prvej pilotnej série sa plánuje na jeseň 2021.

Nové AERO 32.1 má základnú kapacitu 1 900 litrov, ktorú je možné pomocou prídavných zariadení zväčšiť na 3 200 litrov. AERO 32.1 stanovuje nové štandardy aj s novým riadiacim systémom ISOBUS. Štyri sekcie rozmetacích ramien sa ovládajú manuálne alebo diaľkovo pomocou Control Section. Inovatívna technológia nových hydraulicky poháňaných dávkovacích jednotiek MultiRate umožňuje dávkovať rozmetané množstvo samostatne pre každú zo štyroch sekcií ramien. To umožňuje vytvárať ešte presnejšie aplikačné mapy. Ramená disponujú kyvadlovým ovládaním, takže ich sklon je možné prispôsobiť sklonu svahu. Poloha V ramien uľahčuje otáčanie a vjazd do koľajových riadkov na úvratiach a chráni ramená. V prvej etape sa budú vyrábať stroje s pracovnými šírkami 27 a 30 m, nasledovať budú verzie 18 m, 21 m a 24 m. V závislosti od vývoja trhu harmonogram počíta s obmedzenou produkciou na konci roku 2021. Plná sériová výroba je naplánovaná na začiatok októbra 2022, kedy budú k dispozícii aj menšie pracovné šírky.




bottom of page