top of page

Väderstad dosiahol obrat 550 miliónov eur



Spoločnosť Väderstad, jedna z popredných svetových firiem v oblasti spracovania pôdy, sejby a presného siatia, dosiahla v účtovnom roku 2022 nový rekordný obrat. Zo 420 miliónov eur vo finančnom roku 2021 prekročil Väderstad vo finančnom roku 2022 hranicu 550 miliónov eur.

Tento rok bol pre mnoho svetových firiem ďalším výnimočným rokom. Pandémia Covid-19 sa naďalej prejavovala ako zvýšenou chorobnosťou, tak aj prerušením dodávok materiálu, ceny ocele prudko vzrástli - zatiaľčo vojna na Ukrajine, ktorá začala vo februári, mala veľký dopad ako na poľnohospodárstvo, tak aj na spoločnosť Väderstad.

Dopyt po produktoch spoločnosti Väderstad je stále vysoký a naše inovácie hrajú aj naďalej významnú úlohu pre poľnohospodárov, ktorí chcú vyrábať viac produkcie s menšími vstupmi.

"Pre mnoho poľnohospodárov to bol ďalší priaznivý rok s vysokými cenami obilia a veľkou ochotou investovať. Naše tržby vykazujú vysoké čísla, ale zároveň sme boli spolu s mnohými ďalšími podnikmi silne ovplyvnení ako Covidom-19, tak vysokými cenami materiálov, hlavne ocele, a ruskou vojnou proti Ukrajine", hovorí Nicklas Bjersér, viceprezident pre financie a právne záležitosti spoločnosti Väderstad.

Zatiaľčo rok 2022 bol pre spoločnosť Väderstad z hľadiska tržieb veľkým rokom, finančný výsledok trochu utrpel kvôli situácii vo svete.

"Výsledok je nižší než v predchádzajúcom roku, ale vzhľadom k vyššie spomenutým vonkajším okolnostiam, ktoré väčšinou nemôžeme ovplyvniť, sme s výsledkom spokojní", hovorí Nicklas Bjersér.

Počet zamestnancov skupiny Väderstad sa v priebehu roka 2022 ďalej zvyšoval, a to z 1900 na 2000.

Spoločnosť Väderstad nedávno vydala Správu o udržiteľnom rozvoji za rok 2022. Viac na webových stránkach Vaderstad.com, kde sa dozviete viac o tom, ako sa spoločnosť Väderstad snaží pomáhať našim poľnohospodárom vyrábať viac potravín elektívnym a udržateľným spôsobom.



Ak požadujete viac informácií, neváhajte kontaktovať:

Susanne Dalskog

VP Communication Väderstad Group 072-7180014 susanne.dalskog@vaderstad.com



O Väderstad

Väderstad poskytuje modernému poľnohospodárstvu inovatívne, vysoko efektívne poľnohospodárske stroje a metódy. Zjednodušením práce a zlepšením výsledkov pre farmárov je víziou spoločnosti stať sa popredným svetovým partnerom pre mimoriadny rozvoj. Skupina je v rodinnom vlastníctve a ústredie sa nachádza vo Väderstad, Švédsko. Väderstad má zastúpenie v 40 krajinách a na všetkých kontinentoch. V roku 2022 mal Väderstad 2000 zamestnancov a obrat 550 miliónov EUR.

bottom of page