top of page

Väderstad rozširuje výrobný závod a zvyšuje výrobnú kapacitu


Spoločnosť Väderstad, jedna z popredných svetových firiem v oblasti spracovania pôdy a sejby, rozširuje výrobu vo Väderstade o ďalších 12 600 metrov štvorcových. Rozšírenie poskytuje ďalšie plochy pre montáž a lakovanie s cieľom dosiahnuť vo Väderstade do roku 2028 výrobnú kapacitu 10 000 strojov ročne.


Spoločnosť Väderstad zaznamenala v posledných rokoch silný nárast dopytu po svojich výrobkoch. Obrat sa zvýšil z 237 miliónov eur v roku 2017 na 550 miliónov eur v roku 2022. V roku 2021 spoločnosť Väderstad oznámila výstavbu nového výrobného centra, investície vo výške 125 miliónov SEK, ktoré bude pripravené na použitie ešte v tomto roku.

Teraz bude výrobný areál doplnený o rozšírenie existujúceho výrobného areálu.


”Pokračujúce rozširovanie našej výroby vo Väderstade je v súlade s našimi plánmi rastu a bude prínosom tak pre našich zákazníkov, ako aj pre našich predajcov, pomôže vytvoriť viac pracovných príležitostí a zefektívni tok produkcie,“ hovorí Henrik Gilstring, generálny riaditeľ spoločnosti Väderstad Group.


Vo výrobnom závode vo Väderstade sa v súčasnej dobe vyrábajú stroje pre všetky svetové predajné regióny s výnimkou Severnej Ameriky, kde sa výroba nachádza v našich výrobných závodoch v Langbanku v Kanade a vo Wahpetone v USA.



Dva bloky, ktoré budú pristavané a pripojené k existujúcej fabrike vo Väderstade, majú každý rozlohu 6300 m2 a vytvoria celkovú výrobnú plochu približne 70 000 m2. Okrem toho, že vytvoria ďalšie plochy na montáž a lakovanie, pomôžu tiež vytvoriť lepšiu a efektívnejšiu plynulosť v továrni.


”Okrem všeobecného nárastu dopytu sme v posledných rokoch uviedli na trh niekoľko nových produktov. Inspire sa tento rok na jar začne vyrábať naplno, náš koncept Proceed je v plnom testovaní a stále zaznamenávame veľký dopyt po našich sejacích strojoch Tempo. Toto rozšírenie nám pomôže čeliť budúcemu dopytu po všetkých týchto produktoch”, hovorí Mikael Peiponen, senior viceprezident oddelenia Order to Delivery spoločnosti Väderstad.


Rozhodnutie o rozšírení bolo prijaté na zasadnutí správnej rady koncom januára. Výstavba sa začne 1. apríla 2023 a nové priestory by mali byť plne využívané na jeseň 2024.


Pre viac informácií neváhajte kontaktovať:

Susanne Dalskog

Vice President Communication Väderstad AB +46 142 818 33 susanne.dalskog@vaderstad.com







O Väderstad

Väderstad poskytuje modernému poľnohospodárstvu inovatívne, vysoko efektívne poľnohospodárske stroje a metódy.Zjednodušením práce a zlepšením výsledkov pre farmárov je víziou spoločnosti stať sa popredným svetovým partnerom pre mimoriadny rozvoj.Skupina je v rodinnom vlastníctve a ústredie sa nachádza vo Väderstad, Švédsko.Väderstad má zastúpenie v 40 krajinách a na všetkých kontinentoch.V roku 2022 mal Väderstad 2000 zamestnancov a obrat 550 miliónov EUR.

bottom of page