top of page

Väderstad sa predstavil na Green Week 2024 v Berlíne

Spoločnosť Väderstad, jedna z popredných svetových firiem v oblasti spracovania pôdy, sejby a presného siatia, sa spolu s ďalšími 16 spoločnosťami z poľnohospodárskeho sektora zúčastnila minulý týždeň výstavy Green Week v Berlíne. Cieľom bolo ukázať význam nových inovácií v poľnohospodárstve, ktoré majú pomôcť urýchliť prechod k udržateľnejšiemu a efektívnejšiemu poľnohospodárstvu.


V stánku Innovations forum Landtechnik predviedla spoločnosť Väderstad našu inováciu na zakladanie porastov - Proceed. Vďaka možnosti milimetrovo presného uloženia každého osiva dokáže Proceed výrazne znížiť výsevok, a tým produkovať väčší výkon pri menších vstupoch. Poľné pokusy ukazujú výrazné zlepšenie úrovne výnosov, množstvo osiva a zároveň zníženie potreby spracovania pôdy, chemického ošetrenia aj používania hnojív.


"Je pre nás dôležité, aby sme tu boli prítomní, nie preto, aby sme predávali naše výrobky, ale aby sme ukázali, že popredné spoločnosti v poľnohospodárskom odvetví sú jednotné a spoločne diskutujú s osobami s rozhodovacou právomocou, aby dosiahli rýchlejší pokrok v jednej z najdôležitejších otázok našej doby. Prežili sme tu v Berlíne veľmi pozitívny týždeň," hovorí Elin Iseskog, riaditeľka pre udržateľný rozvoj spoločnosti Väderstad.


Green Week 2024 navštívilo takmer 300 000 návštevníkov. Niektorí z nich boli politici, pretože sa zišlo približne 70 ministrov poľnohospodárstva, aby diskutovali o budúcnosti poľnohospodárstva a o tom, akú úlohu môžu zohrávať nové riešenia a moderné technológie pre poľnohospodárstvo zajtrajška.


Stánok spoločnosti Väderstad navštívilo mnoho politikov, medzi nimi aj nemecký kancelár Olaf Scholz, ktorý s účastníkmi diskutoval o udržateľnom poľnohospodárstve a nechal si predviesť jednu z inovácií spoločnosti Väderstad, ktorá môže prispieť k udržateľnejšej budúcnosti. Prítomný bol aj Dan Ericsson, švédsky štátny tajomník ministra pre vidiek.


"Väderstad vždy znamenal a bude znamenať pre švédske poľnohospodárstvo mnoho. Spoločnosť bola vždy na špičke v oblasti životného prostredia a klímy a vďaka inováciám bude poľnohospodárstvo ešte premyslenejšie. Som veľmi rád, že sa švédska spoločnosť zúčastňuje tak významnej akcie, ako je Green Week," hovorí Dan Ericsson.


V Berlíne to bol veľmi rušný týždeň s mnohými plodnými diskusiami s politikmi o potrebe podpory politických opatrení na národnej úrovni aj na úrovni EÚ – aby sa pomohlo dosiahnuť vyššiu efektívnosť poľnohospodárov vedúcu k väčším možnostiam produkcie väčšieho množstva potravín pre rastúcu svetovú populáciu.






bottom of page