top of page

Väderstad uvádza na trh nový Carrier XT 425-625


Väderstad, jedna z popredných svetových spoločností v oblasti spracovania pôdy, sejby a presnej sejby, predstavuje nový diskový kultivátor Carrier XT 425-625. Vďaka jednoduchému nastaveniu stroja a otočnému podvozku je Carrier XT skonštruovaný tak, aby optimalizoval výsledok spracovania pôdy v závislosti od pracovnej hĺbky.

Carrier XT je najnovším prírastkom do našej rodiny diskových kultivátorov Carrier, ktoré sa používajú na vysokorýchlostné primárne spracovanie pôdy (podmietku) a prípravu sejbového lôžka. Dokáže zvládnuť všetky všestranné výzvy moderného poľnohospodárstva – od ultra plytkého obrábania pôdy až po hlbšie spracovanie.

Carrier XT je k dispozícii v troch rôznych pracovných šírkach: 4,25 metra, 5,25 metra alebo 6,25 metra. Stroj môže byť dodaný v ťahanej alebo nesenej verzii. Všetky modely Carrier XT môžu byť vybavené jednoradovým alebo dvojradovým valcom.

Hlavnou črtou Carrier XT sú jeho hydraulicky otočné osy diskov. Vďaka tomu je Carrier XT schopný optimalizovať rez v malej hĺbke a zároveň zvýšiť presnosť dodržania hĺbky vo väčších pracovných hĺbkach.

– Zväčšením uhla disku smerom k pôde disk zvýši svoju penetračnú schopnosť. Zmenou uhla náklonu diskov sa zase posúva plocha výrezu. Spoločnosť Väderstad vynaložila veľa výskumu a znalostí na doladenie týchto uhlov s cieľom maximalizovať výkon na poli, hovorí Wolfram Hastolz, riaditeľ produktového manažmentu obrábania pôdy v spoločnosti Väderstad, a pokračuje:

– Výsledkom je, že Carrier XT má schopnosť optimalizovať uhly diskov podľa svojej pracovnej hĺbky. Farmár zbadá, že je úplne podrezaný profil pri menšej pracovnej hĺbke, a na druhej strane pri väčšej pracovnej hĺbke je vynikajúco udržiavaná hĺbka a znížený prietok prietoku pôdy. Oba tieto faktory prispievajú k nižšej spotrebe nafty.

Carrier XT môže byť vybavený buď 450 mm diskami, 470 mm TrueCut diskami alebo ultra plytkými CrossCutter diskami. Priemery diskov vedú k intenzívnemu obrábaniu pôdy.

– Každý disk je vyrobený z vysoko kvalitnej švédskej ocele V-55 v našej vlastnej továrni na originálne diely Väderstad Components. Toto zaisťuje vysokú odolnosť proti opotrebovaniu a dlhotrvajúci výkon v teréne, hovorí Wolfram Hastolz.

Nový Carrier XT 425-625 má svoju oficiálnu premiéru na nemeckej poľnej výstave DLG Field Days v júni. Na objednávku ho bude možné dodať od októbra 2022.


Ak potrebujete viac informácií, neváhajte kontaktovať:


Vilhelm Ektander

Product Marketing Manager Väderstad AB +46 142 82 045 vilhelm.ektander@vaderstad.com


O spoločnosti Väderstad

Väderstad zásobuje moderné poľnohospodárstvo vysoko efektívnymi poľnohospodárskymi strojmi a metódami. Zjednodušenie prác a zlepšovanie výsledkov farmárov, je naša vízia, čím sa stávame popredným svetovým partnerom s výnimočným rastom. Skupina je v rodinnom vlastníctve a jej ústredie sa nachádza vo švédskom Väderstade. Spoločnosť je zastúpená v 40 krajinách. V roku 2021 mala skupina Väderstad 1 900 zamestnancov a obrat 420 mil. EUR.



bottom of page