top of page

Výkonnejšie kosenie širším čelným žacím strojom

EasyCut F 400 Fold a EasyCut F 400 CR: Dva nové modely čelných žacích strojov od firmy Krone so záberom štyri metre.






Tlačová správa, Spelle, február 2023: Na základe modelu EasyCut F 400 CV vybaveného jedinečným patentovaným systémom sklápaného žacieho nosníka, uvedeného na trh už v roku 2019, prichádza spoločnosť Krone s dvoma novými modelmi s pracovným záberom štyri metre. Prvou alternatívou je žací stroj EasyCut F 400 Fold bez kondicionéra, ale so závitovkovým dopravníkom. Ďalším novým variantom v ponuke je EasyCut F 400 CR s pevným žacím nosníkom a valcovým kondicionérom (CR = Conditioner Roller). Oba tieto čelne nesené žacie stroje ponúkajú maximálny možný výkon vďaka najväčšiemu možnému prekrytiu voči zadným kombináciám. Okrem toho je model EasyCut F 400 Fold perfektným každodenným pomocníkom na kosenie čerstvého krmiva na kŕmenie. Modelom EasyCut F 400 CR Krone opäť potvrdzuje svoje nároky na miesto popredného špecialistu na krmovinársky program a zároveň rozširuje svoju ponuku predovšetkým pre exportné trhy so zameraním na vyšší podiel zberu leguminóz.


Alternatívne s kondicionérmi

V modeli EasyCut F 400 Fold spája Krone dlhoročné skúsenosti so strojom BiG M, trojkombináciami EasyCut B 950 Collect a s patentovaným sklápaným žacím nosníkom. Kondicionér s priemerom 45 cm ukladá zberanú plodinu medzi pneumatiky stále väčších traktorov do riadku. Šírka riadku je nastaviteľná. To chráni kvalitu krmiva a udržuje ho čisté! Zvýšený výkon štvormetrového čelne neseného žacieho stroja sa výrazne prejavuje aj pri každodennom kosení zelenej krmoviny v kombinácii so zberným vozidlom Krone. Ako ideálne riešenie sa tu osvedčil z kabíny traktora pohodlne ovládaný žací nosník, hydraulicky sklopný prostredníctvom otočných prevodoviek. S prepravnou šírkou pod tri metre je možné so súpravou nielen bezpečne jazdiť po ceste, ale tiež ľahko manévrovať úzkymi vjazdmi do stajní aj pri vykladaní na úzke kŕmne stoly.

Bez vynechávok v celom pracovnom zábere

Ako súčasť trojkombinácie zaisťujú oba modely EasyCut F 400 maximálne využitie plného pracovného záberu. V kombinácii s EasyCut B 1000 je možné napríklad pri plnom pracovnom zábere takmer desať metrov dosiahnuť prekrytie 57 cm na každej strane. Výsledok? Kosenie bez vynechávok v každej situácii. Hydraulické odľahčenie stroja, v štandarde pohodlne ovládané z kabíny traktora, pritom zaisťuje najlepšie možné kopírovanie terénu a najvyššiu kvalitu krmiva. O zaistenie prvotriedneho strihu sa stará dlhodobo osvedčená koncepcia žacieho nosníka EasyCut vybaveného technológiou SafeCut a SmartCut.


Perfektná úprava krmovín

Svoju globálnu orientáciu demonštruje Krone hlavne s modelom EasyCut F 400 CR. Tento čelne nesený žací stroj je vybavený pevným žacím nosníkom a kondicionérom tvoreným dvoma profilovanými polyuretánovými valcami s priemerom 25 cm. Na želanie je stroj možné vybaviť aj valcami Krone M-Rolls, ktoré intenzívne a pritom citlivo spracujú krmoviny svojimi extrémne robustnými oceľovými valcami. Tak sa vyhnete stratám a proces vädnutia sa urýchli. EasyCut F 400 CR je ideálnym strojom pre veľké prevádzky s vysokým podielom lucerny, aké sú napríklad v USA a Austrálii. Tiež je možné úspešne kombinovať čelne nesený žací stroj s ťahaným. Príkladom môže byť kombinácia s EasyCut TC 400 alebo 500. Pre ešte vyššie výkony je možné stroj kombinovať s dvoma ťahanými strojmi spriahnutými pomocou spojovacieho rámu EasyCut TC Connect. V kombinácii s EasyCut F 400 CR je zacielené nielen na maximálnu výkonnosť a najvyššiu kvalitu krmovín, ale aj na ochranu pôdy.


Záverom: s novými modelmi EasyCut F 400 Fold a EasyCut F 400 CR rozširuje spoločnosť Krone svoj jedinečný výrobný program štvormetrových čelne nesených žacích strojov o ďalšie dva modely a znovu dokazuje, že má pripravené vhodné riešenie pre všetky prevádzkové podmienky. Štvormetrové čelné žacie stroje sú ďalším krokom k dosiahnutiu ešte väčšieho pracovného záberu a z toho plynúcemu ešte väčšiemu plošnému výkonu s rastúcou kvalitou krmovín.


Technické údaje

​EC F 400 Fold

​EC F 400 CR

​Pracovný záber:

4,04 m

4,04 m

Prepravná šírka:

3,00 m

3,90 m

Žací nosník:

sklopný

pevný

​Počet žacích diskov / bubnov

5/4

5/4

​Zhadzovací kondicionér (Ø):

45 cm

-

​Kondicionér (valec-Ø):

​-

2 x á 25 cm

​Otáčky PTO:

​1000 1/min

​1000 1/min

​Hydraulické prípoje:

​1 x JČ, 1 x DČ

​1 x JČ

​Pohotovostná hmotnosť:

​cca 1650 kg

​cca 1780 kg

​Potrebný príkon:

​cca 74 kW

​cca 74 kW




Tlačový kontakt:

Markus Steinwendner Head of Marketing KRONE Agriculture +49 5977 935 188 20 markus.steinwendner@krone.de www.krone.de

bottom of page