top of page

Odporúčanie na sejačku Väderstad Tempo TPF6, použitý stroj - 49/2022

Matej Kašík, obsluha; Peter Hajnal, agronóm

SUPRO Marcelová

 

So sejačkou úspešne pracujeme 2. sezónu. Kúpili sme ju ako použitú sejačku. O Väderstad Tempo sme si zisťovali referencie. A keďže sme dostávali len kladné odporúčania, rozhodli sme sa investovať do použitej sejačky TPF6. Výhodná cena a celkový stav sejačky nás na osobnej prehliadke presvedčil.


Niekoľko rokov sme používali sejačku KVERNELAND, ktorá už nespĺňala potreby, ako napr. výkonnosť a mala svoje negatíva, ktoré sme chceli odstrániť investíciou do osvedčenej sejačky a jedinečnému systému ukladania, vystreľovania osiva a potrebu aplikovať hnojivo súčasne so sejbou a mikrogranulát. V našom záujme bolo ale hlavne zvýšiť rýchlosť a kvalitu sejby kukurice, slnečnice.


Boli sme zvyknutí na rýchlosť pri sejbe 8 km/h. So sejačkou Väderstad Tempo TPF6 je to 13 - 15 km/h a stále terminál ukazuje 95 % - 98 % presnosť sejby, čo predtým bolo nemožné. Pri sejbe kukurice dosahujeme až 100 % presnosť. Tým sme zvýšili denný výkon, efektivitu práce a ja ako obsluha mám čas aj na svoje aktivity, keďže sejbu končím skôr, ako bolo zvykom. V minulom roku bol problém s presnosťou sejby. Akonáhle sme vymenili iný typ osiva slnečnice, so sejačkou sme mohli opäť „lietať“. Elektrický pohon + vypínanie sekcií nám šetrí osivo, hnojivo. Veľký zásobník na hnojivo tiež hodnotím pozitívne.


V priebehu 2 sezón sme vysiali: 140 ha lahôdkovej kukurice, 130 ha kukuricu na zrno, 250 ha slnečnice, čiže celkovo 520 ha. So sejačkou sa pracuje výborne, jednoduché ovládanie, bez veľkých výhrad. Ak by som mal odporučiť ostatným podnikom, tak z dôvodu presnosti a rýchlosti sejby je TEMPO bezkonkurenčný stroj, zatiaľ sa osvedčil aj nám, preto sme spokojní.


Vyjadrenie produktového manažéra AGROTRADE GROUP Richarda Krkoša za použitú techniku:

Kúpa použitej techniky je určite finančne výhodnejšia ako nákup nového stroja. Ale samozrejme prináša aj riziká. Zvlášť pri technike dovezenej zo zahraničia je obtiažne reklamovať prípadné poruchy.

Naše odporúčanie je preto, hľadajte techniku vo svojom okolí, informujte sa u svojho predajcu. Za roky pôsobenia má AGROTRADE GROUP predaný slušný počet strojov. Drvivú väčšinu servisujeme, poznáme preto servisnú históriu daného stroja. Naša sieť predajcov pokrýva celé Slovensko a vymieňame si informácie z každého kúta. Určite vám vieme aj v tomto segmente pomôcť.



Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Richard Krkoš Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 897

E-mail: r.krkos@agrotradegroup.sk


Ďalšie informácie a multimédiá

 












bottom of page