top of page

Odporúčanie na GPS systém ITineris - 51/2022

Francesco Maranesi, konateľ

QUEEN Neded

 

GPS systém pre monitorovanie traktorov sme si vybrali ešte v roku 2012. Sledovanie strojov úspešne využívame dodnes. 10 ročná skúsenosť hovorí, že to bola správna investícia pre zefektívnenie prác na poliach.

V našom záujme bolo pracovať efektívnejšie, a keďže máme aj vzdialené parcely, našou potrebou je zisťovať aj polohu, pohyb súpravy a prestoje pri jednotlivých činnostiach a prácach. GPS systém od spoločnosti AGROTRADE GROUP je jednoduchý, prehľadný a nevyžaduje žiadne špeciálne znalosti.

Práca so systémom na týždennej – mesačnej pravidelnosti závisí od nasadenia pracovných súprav na poli. Podľa toho využívame údaje ako sú spotreba, uhol / smer jazdy pri príprave pôdy, sejbe a pod. Z daných pracovných operácií vieme vyhodnotiť a porovnať denné, mesačné nasadenie súprav.

Prínos ITineris systému je najmä v efektívnosti, skvalitnení riadenia operácií – dopravy, prípravy pôdy, sejby.

Celkové hodnotenie využívania GPS systému na podniku je pozitívne. Nakoľko využívame viac traktorov, tento systém uľahčuje prácu aj riadiacim pracovníkom.

Monitorovanie a celkovú službu odporúčam podnikom, ktoré žiadny systém nepoužívajú, aby vyskúšali ITineris a môžu sa rozhodnúť na základe zapožičania, tak ako sme si to pred rokmi vyskúšali aj my.


Vyjadrenie produktového manažéra AGROTRADE GROUP Juraja Majtána za značku Itineris:


ITineris je systém kontroly výkonu ťažných strojov, pracovných náradí a vodičov. Výhodou je, že manažér vie v reálnom čase pozrieť a skontrolovať prácu jednotlivých strojov. Systém zapisuje na mapu trasu stroja v sekundových intervaloch, sleduje miesto, parcelu. Z tých t údajov zostaví pracovný výkaz vodiča, prehľadný report o obrobenej ploche podľa plodín a pracovného náradia, po automatickom doplnení čerpania PHM z tankovacieho systému vypočíta spotrebu paliva na jednotlivé práce, parcely alebo plodiny. Následne slúžia ako podklad pre výpočet mzdy zamestnanca, čím šetri čas aj personalistom.



Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Juraj Majtán Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 407


Ďalšie informácie a multimédiá

 












bottom of page