top of page

Odporúčanie na prútové brány Hatzenbichler 9 m - 10/2021

Michal Peniaško Michal Peniaško P.S.M. - SHR

 

Prútové brány značky HATZENBICHLER sme si od AGROTRADE GROUP kúpili v roku 2019. Vyberali sme z viacerých typov, ktoré sme porovnávali a definitívne sme sa rozhodli na výstave v Brne. So strojom pracujem aj ja a aj syn. Ovládanie a celkové nastavenie stroja je jednoduché a pracuje sa nám pohodlne. Stroj nám priniesol aj značné prínosy. Pre príklad spomeniem porasty pšenice, ktoré sú po jednom prejazde s bránami a presvetlení porastu doslova ako pokropené vodou, viditeľný rozdiel je najmä pri odnožovaní pšenice. Osvedčili sa nám aj pri klíčení maku, hrachu. Hĺbka práce závisí od podmienok (2 - 3 cm).

Pri maku sme išli veľmi plytko. Celkovo sme spravili do 200 ha. Stroj má pri správnom nastavení prstov veľmi nízke prevádzkové náklady. Pri práci je potrebná opatrnosť obsluhy. Musím povedať, že so strojom sme celkovo spokojní a odporučil by som tento stroj aj ostatným poľnohospodárom. Presvetlovanie/prevzdušnenie porastov sa nám osvedčilo, daná pracovná operácia má zmysel.


Vyjadrenie produktového manažéra AGROTRADE GROUP Stanislava Košána

za značku HATZENBICHLER:


Prútové brány Hatzenbichler sa perfektne prispôsobia pôde vďaka flexibilným hrotom prstov. Je potrebné poznamenať, že jednotlivé spojenia brán nie sú pevné, čo ich odlišuje od konkurencie. Bránové polia sú umiestnené na hlavnom ráme stroja a sú flexibilne ohybné. To zaručuje dokonalé kopírovanie povrchu pôdy. Sklon prstov je možné nastaviť pomocou ovládacej páky alebo hydraulicky z kabíny traktora do požadovanej polohy naklonenia. Pružiny prstov sú uložené v U – nosníkoch, takže spodná časť brán je hladká a nedochádza tak k zachytávaniu a vytrhávaniu rastlín. Výhoda tohto systému sa efektívne ukazuje hlavne pri bránení a prevzdušňovaní väčších porastov.

Vyznačujú sa širokou škálou využitia od jari do jesene.

  • Na ornej pôde - preriedenie hustých porastov, ničenie burín, prevzdušnenie pôdy a pod.

  • Na lúkach a pasienkoch – prevzdušnenie, vyrovnanie nerovností, krtincov, vyťahovanie suchej trávy, rozťahovanie výkalov zvierat.

Prútové brány Hatzenbichler sa vyznačujú veľkou flexibilitou, ľahkou manipuláciou, možnosťou dovybavenia pneumatickou sejačkou na prísev alebo prihnojovanie.



Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Stanislav Košán Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 676


Ďalšie informácie a multimédiá

 




















Prezentácia a informácie pre užívateľov našich strojov

 








bottom of page