top of page

Top 6 špecialít na grilovanie od nášho majstra kuchára



Dnešné odporúčanie sa nebude týkať strojov z portfólia spoločnosti AGROTRADE GROUP, ale bude zamerané na sortiment našich výnimočne výborných potravín FARMFOODS. Tie prinášame na váš stôl z vlastných fariem, polí a výrobní, pričom sú vyrobené v maximálnej možnej miere bez „E-čok“ a bez GMO.


Kulinárske umenie, rozmanité chute, ale tiež zábava s priateľmi – aj kvôli nim patrí grilovanie k najobľúbenejším činnostiam, ktoré sú späté s jedlom a varením. Keďže chceme, aby ste si poriadne grilovačku užili, vybrali sme pre vás s našim kuchárom TOP 6 grilovacích špecialít, s ktorými určite zabodujete!


1. Steaky z mladých býkov Charolais



V našej ponuke patria vyzreté hovädzie steaky k stáliciam, ktoré u nás priaznivci našich výrobkov vyhľadávajú už roky. Tajomstvo ich chuti a zloženia spočíva v tom, že na ich prípravu používame mäso z našich mladých býkov mäsového plemena Charolais.

Jemný Filet mignon, Labužnícky Strip steak, či Robustný Rump Steak patria k najvyhľadávanejším kúskom hovädziny, preto sa s vychutnávaním týchto steakov spájajú prívlastky ako delikátnosť, krehkosť, šťavnatosť a chutnosť.


2. Farmfoods hydina z Kráľovho Brodu



Kuracie prsia, stehná, či krídla sú perfektné pri akejkoľvek kulinárskej činnosti a grilovanie samozrejme nie je výnimkou. Naša hydina pochádza z vlastnej farmy v Kráľovom Brode. Celý život prežije vo výnimočne výborných welfare podmienkach, kde nehrozí, že by boli liečené antibiotikami či zažívali stres. Navyše, sú chované oveľa dlhšie a prirodzenejšie ako tie v štandardných veľkochovoch. A to presne spoznáte aj na ich chuti.


3. Mäsové špeciality na gril bez „é-čok”



NATUR KLOBÁSA NA GRIL Pre tých, ktorí sa nebránia jemne pikantným chutiam, je ako stvorená Natur klobása na gril. Popri hovädzine Charolais v nej rozoznáte aj chuť mäsa našich ošípaných Mangadurca – a práve toto spojenie ju robí skutočne výnimočnou.

ŠPECIČKA MANGADURCA Aj špecička z ošípaných Mangadurca je zárukou plnej, poctivej chuti. Pri opekačke je to „povinná výbava“, a to isté platí aj na grile či doma na panvici.

DETSKÉ PÁRKY S TEĽACINKOU Nezabudli sme ani na najmenších, veď grilovanie milujú aj detskí účastníci.

Presne pre nich sme pripravili párky s teľacím mäsom. Pri ich porcovaní a chuti si nebudete musieť lámať hlavu, ich gramáž berie ohľad na to, že si na nich budú pochutnávať hlavne deti.

BRAVČOVÉ ČEVAPČIČI Netradičnú grilovaciu špecialitu môžete mať hotovú za pár chvíľ, a to je presne prípad bravčového čevapčiči. Stačí ho dôkladne opiecť zo všetkých strán, nič viac si jeho tepelná úprava nevyžaduje. Výber prílohy je už len na vás. Nám sa k čevapčiči osvedčila čerstvá zelenina, pomôcť si však samozrejme môžete aj pečivom z našej ponuky.


4. Výnimočne výborné syry z Dubníka



Naše výnimočné syry aj na grilovanie z Mliekarne a syrárne Dubník budú popri iných grilovacích špecialitách rozhodne vítané. Špeciálne pre milovníkov syrov určených na pečenie a grilovanie vyrábame syr Pangril. Je to syr typu Halloumi, ktorý sa pri tepelnej úprave neroztopí a nerozteká. Pri grilovaní na ňom vzniká chrumkavá kôrka a nielen vďaka nej chutí skutočne famózne!

V prípade, že si potrpíte na tradičné slovenské dobroty, rozhodne musíte vyskúšať Horúce pološtiepky. Stačí ich ochutiť soľou či korením podľa vlastnej chuti – aj syrové grilované delikatesy ukážu vaše majstrovstvo za grilom.


5. Pekárenské výrobky bez „É-čok”



Chuť grilovacích špecialít rozhodne obstojí aj sama osebe – avšak je overenou tradíciou mať k nim poruke pečivo. Na to pre vás máme hneď niekoľko tipov. A všetky sú skutočne výnimočné!

Vo FARMFOODS nájdete hneď niekoľko druhov chlebíkov z vlastnej pekárne. Kváskové, zemiakové či klíčkové – je len na vás, ktorý z nich sa vám ku grilovacím chuťovkám hodí najlepšie. Pripraviť sa na grilovačku chlebíkom na zajedanie k mäsovým výrobkom je však nevyhnutnosť, na ktorú netreba zabúdať.

Ak chystáte väčšiu grilovaciu akciu, vhod vám prídu aj ďalšie pekárenské dobroty FARMFOODS. Slané pagáče a bagetky, ale aj záviny budú vašim tajným tromfom pre hostí, ktorí budú mať chuť na niečo netypické. A pozor – samozrejme sa vám zídu aj mimo grilovačky!


6. Svetovo oceňované vína Terra Wylak



Ako osviežiť grilovaciu akciu a spraviť dojem? Máme ešte jeden nápad! Vína TERRA WYLAK z nášho vinárstva sú skvelou možnosťou, ako zvýrazniť zážitok z grilovania a podporiť apetít vašich hostí.

Pod značkou TERRA WYLAK nájdete skutočne rôznorodé vína – biele, ružové, červené, vybrať si môžete spomedzi sladkých, suchých, polosuchých či polosladkých. Našou vinárskou pýchou a esom v rukáve, ktoré zafungujú hlavne pri vážnych gurmánskych pokrmoch sú vína edície Lignum. Tie dozrievajú v drevených a barikových sudoch a v ponuke vín sú synonymom najvyššej kvality.

Zaručené osvieženie zas prinesú šumivé vína rady „bublinky“. Nimi sa zavďačíte aj menej zbehlým, ktorí si vínko doprajú len občas. Či už očakávate ostrieľaných znalcov vín alebo naopak, dúšok slovenského vína TERRA WYLAK s mnohými svetovými oceneniami bude pre vašu grilovačku dokonalou bodkou.



bottom of page