top of page

Odporúčanie na náves KRAMPE Big Body 640 - 27/2022

Ing. Vincent Meszáros, mechanizátor

Zoltán Iványi, obsluha RD Šaľa

 

Náves KRAMPE BigBody sme kúpili na jar 2017 spolu s NZA 800. Vybrali sme si ho pre pomer kvality a výbornej ceny. Náves je robustný, silný. Obsluha vyzdvihla najmä stabilitu na vozovke aj poliach vďaka širokým pneumatikám a odpružením až do 24 t. Často je využívaný v doprave pri žatve obilnín, výborne slúži i pri vyvážaní MH, CR.


So značkou KRAMPE sme spokojní, počas prevádzky sa s návesom na cestách jazdí pokojne a hlavne stabilne, s veľkoobjemovou korbou cez 30 m3 patrí k najvýkonnejším strojom na podniku.


Skupinové nasadenie prívesov a návesov v odvozoch od kombajnov sme číselne nevyhodnocovali. Ale celkové hodnotenie tandemového návesu je pozitívne a určite rozhodnutie investovať do veľkoobjemovej techniky bolo správne.


Využívame ho aj v horších, náročných podmienkach a výborne sa osvedčil aj na jeseň pri repnej kampani. Bol to spoľahlivý prvok v našom pracovnom nasadení.


​Vyjadrenie produktového manažéra AGROTRADE GROUP Ondreja Udvardiho za značku KRAMPE:


Firma Krampe so sídlom v Nemecku vyrába rôzne typy návesov jedno- dvoj- aj trojnápravové s rôznymi nadstavbami, ako sú vaňové s vyklápaním doľava aj dozadu, s pásovým pohyblivým dnom, s výtlačným systémom, s hákovými nosičmi kontajnerov, ale taktiež aj rôzne poľnohospodárske návesy pre kamiónové ťahače. To všetko z kvalitnej ocele ST52, na nápravách BPV s technickou nosnosťou (vnútropodnikový transport) na úrovni celkovej povolenej hmotnosti, čo zabezpečujú 20 tonové nápravy, 32 tonové listové pružiny na každej strane náprav s rozšíreným uložením kvôli stabilite. Pre stabilitu pri vyklápaní dozadu sú podvozky vybavené podperným systémom hydraulických valcov u podvozkov s odpružením listovými pružinami alebo hydraulickým odpružením, ktoré sa aretujú pri vyklápaní dozadu. U systému odpruženia pneumatickými vankúšmi (najväčšími na trhu), tie sa na zadnej náprave úplne odtlakujú pri vyklápaní dozadu, a podvozok sa oprie o zadnú nápravu, čím sa zabezpečuje stabilita: úplne vyklopená nadstavba dlhá až do 900 mm je stále podopretá o zadnú nápravu pri vyklápaní. Tieto návesy sa vyrábajú od technickej nosnosti 11 000 až 28 000 kg o objeme 15,7 až 51,3 m3.



Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Ondrej Udvardi Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 166


Ďalšie informácie a multimédiá

 












bottom of page