top of page

Odporúčanie na diskový podmietač Väderstad Carrier XL - 41/2022

Ing. Tomáš Bodónyi, mechanizátor

PDA Balog nad Ipľom

Na fotografii: Ing. Tomáš Bodónyi a obsluha stroja Pavol Rék

 

Dôvodom kúpy tohto stroja bol zámer prejsť zo starých diskov na nový typ diskov, kde nás zaujal nový typ diskového náradia Carrier XL. Po dlhšom porovnávaní sme sa rozhodli pre samotnú kúpu diskov Väderstad.

Stroj využívame celoročne na spracovanie úhorov, podmietok a samotné spracovanie pôdy pred sejbou ozimnej pšenice, čiže stroj využívame na plytké spracovanie od cca 5 cm, ako aj na hlbšie spracovanie pôdy až do 15 cm.

So strojom sme veľmi spokojní, nakoľko sme hrdými majiteľmi štyroch kusov Väderstad Carrier XL. Denný výkon sa pohybuje od 50 do 70 ha za 12 hodinovú zmenu. Dôvodom našej spokojnosti je vysoká spoľahlivosť a nízka poruchovosť.

Nastavovanie diskov využívame celkom dosť, avšak pre charakter a potreby našej práce ich máme nastavené hlavne na pozíciách 1 alebo 2. Pozíciu č. 3 sme zatiaľ nevyužili.

Traktoristi sa na úvratiach otáčajú na valci, takže môžeme pracovať až do konca poľa. Tiež sa zvýšil výkon, lebo časy na zdvíhanie a opätovné spúšťanie tam nie sú potrebné.

Obsluha je so strojom veľmi spokojná, pochvaľujú si hlavne jednoduché nastavenie a obsluhu stroja z kabíny traktora.

Pri výbere stroja a porovnaní s konkurenciu rozhodovala hlavne kvalita, cena, spoľahlivosť a spolupráca s firmou AGROTRADE GROUP spol. s r.o. Pri stroji oceňujeme okrem už spomenutých výhod aj veľkú výdrž ložísk, jednotlivé zavesenie diskov a samotnú kvalitu materiálu použitú pri výrobe diskov.

So značkou Väderstad sme nadmieru spokojní, čo dokazuje aj vlastníctvo 12 kusov techniky značky Väderstad.


Vyjadrenie produktového manažéra za značku Väderstad Ing. Jána Cveka, PhD.:


Takmer nie je čo dodať, sme veľmi hrdí a šťastní, že PDA Balog nad Ipľom je dlhodobo verný nielen značke Väderstad, ale aj našej firme AGROTRADE GROUP, spol. s r.o.Pridám len pár dôležitých detailov. Oproti starším Carrierom je na XL Carrieroch možnosť voliť priemer diskov 610 mm alebo 510 mm. Všetky disky si počas celej životnosti zachovávajú stále rovnaký pracovný uhol, čím je dosiahnutá stále rovnaká kvalita práce bez ohľadu na opotrebenie diskov. Všetky disky sú vybavené TrueCut nabrúsenými výrezmi, čím sa dosahuje agresívnejšia práca. Výhoda je tiež, že tento agresívny tvar si disky zachovajú neporovnateľne dlho oproti diskom bez takto ošetrených výrezov. Taktiež je možné nasadiť namiesto klasických 610 resp. 510 mm diskov tzv. Crosscutter disky vhodné na plytkú prácu v rozsahu cca 1 - 5 cm. Tieto spracujú pole po celej šírke záberu rovnomerne hlboko bez „hrebeňov“ a vytvoria tým ideálne dno pre vzchádzanie semien. Ďalej je možné doplniť predradené náradie – smyk, nožový rotor Crosscutter Knife alebo brány na slamu. Doplnenie o nástavbový sejací stroj BIODRILL BDA 360 urobí zo stroja sejací stroj na drobnejšie semená, ktorý môže byť využitý na sejbu medziplodín, podsevov a krycích plodín, alebo aj na sejbu repky, čo mnohí zákazníci využívajú vtedy, ak nie sú vhodné podmienky pre klasický výsev repky. BIODRILL je možné využiť aj na aplikáciu menších dávok hnojív (hlavne mikrovýživy) alebo chemických ochranných prostriedkov (napr. proti slimákom a pod.).





Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Ján Cvek, PhD. Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 025


Ďalšie informácie a multimédiá

 













bottom of page