top of page

Odporúčanie na traktor JCB FASTRAC 8330 - 5/2021

Ing. Juraj Schuchmann

konateľ Granelam a.s.

 

Traktor FASTRAC sme kúpili od spoločnosti AGROTRADE GROUP Rožňava v roku 2018. Dôvod, prečo sme sa tak rozhodli, bol veľmi jednoduchý. V roku 2017 sme od tejto firmy kúpili veľký 4-osý náves FUHRMANN FF 32 ton a potrebovali sme k tomu veľký, spoľahlivý a rýchly traktor, ktorý dokáže utiahnuť tento plne naložený náves. Sme firma, ktorá sa okrem prvovýroby venuje množeniu osív a kukurice pre KWS. Tieto vyrobené osivá rozvážame podľa objednávky jednotlivým zákazníkom a preto je k tomuto účelu táto súprava strojov ako predurčená.

Tak ako som už uviedol, traktor FASTRAC 8330 sme zakúpili preto, lebo sme od nášho predajcu tejto techniky dostali na daný typ traktora veľmi dobré referencie a hlavne sme si mohli daný traktor odskúšať vo vlastných výrobných podmienkach a nakoniec sme taký stroj zakúpili a sme s ním veľmi spokojní. Traktor je väčšiu časť roka nasadený s uvedeným návesom. Využívame ho na odvoz komodít počas žatvy, rozvážanie osív zákazníkom, ale keďže vlastníme ešte jeden podnik vzdialený od nášho cca 40 km, využívame daný traktor na prevoz rozličného tovaru, krmovín atď. Obsluha traktora si stroj veľmi pochvaľuje a to je veľmi dôležité, lebo vytvorenie pracovného prostredia pre traktoristov je z nášho pohľadu jednou z priorít. Náš podnik pred zakúpením daného traktora riešil dopravu a prepravu týchto komodít a osív 2 nákladnými autami AGROTATRA s 12 tonovým prívesom. Tieto autá už boli staré, často poruchové a hlavne ich prevádzka bola veľmi drahá (spotreba nafty, časté poruchy). S určitosťou viem povedať, že tento traktor aj so spomínaným návesom dokázal nahradiť obe AGROTATRY a ešte došlo aj k zníženiu nákladov na PHM. Ďalším znížením nákladov bola aj cestná daň, kde traktor s návesom do toho nespadá. Takže ako som už uviedol, s daným traktorom sme veľmi spokojní. Všetky jeho výhody som už spomenul. Zakúpiť tento traktor bola správna voľba, čo ale musím spomenúť je aj to, že predajca poľnohospodárskej techniky od spoločnosti AGROTRADE GROUP spol. s r.o. v Rožňave nám veľmi dobre ekonomicky zhodnotil prácu a prínos daného traktora spolu aj s veľkoobjemovým 32 tonovým návesom FUHRMANN a tento traktor sme si mohli pred zakúpením odskúšať vo vlastných výrobných podmienkach. Traktor FASTRAC 8330 nie je len stroj na prepravu materiálov po cestách, ale dá sa spolu s primeraným náradím využiť aj v poľných prácach. Kúpou daného traktora sme v našom podniku zvýšili efektivitu pri rozvoze osív a znížili sme priame náklady (PHM, cestná daň atď.). Dôvodov na zakúpenie takéhoto traktora je veľmi veľa. Každý podnik má svoje špecifiká, ale ja môžem jednoznačne povedať, že sme sa rozhodli veľmi dobre a kúpili sme veľmi dobrý traktor. Vrele odporúčam.


Vyjadrenie produktového manažéra AGROTRADE GROUP Štefana Škorváneka za značku JCB


JCB Fastrac 8330 je zatiaľ stále jediný plne odpružený traktor na oboch nápravách s výkonom 326 HP, ktorý jazdí 70 km/hod. Medzi hlavné prednosti tohto stroja patrí rozloženie hmotnosti stroja takmer 50:50, vďaka pruženiu najlepší prenos ťahovej sily na podložku bez nutnosti doťažovania. Dvoj rozsahová Vario prevodovka umožňuje vždy navoliť ten správny prevodový pomer na akúkoľvek pracovnú činnosť. JCB Fastrac 8330 stelesňuje najuniverzálnejší, najbezpečnejší, najrýchlejší a najkomfortnejší traktor vo svojej kategórií.


Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Štefan Škorvánek Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 160


Ďalšie informácie a multimédiá

 




















bottom of page