top of page

Odporúčanie na Väderstad NZ Extreme 1250-1425 - 8/2022

Ing. Štefan Kosztyu

Obchodný zástupca AGROTRADE GROUP

Stroj predaný Agropotravinárskemu družstvu Malčice

 

Nový inovatívny vzhľad, švédsky materiál a spracovanie, vynikajúca kvalita spracovania pôdy a ohromný výkon. Tak by sa dali stručne charakterizovať nové kultivátory Väderstad NZ Extreme 1250-1425 s pracovným záberom 12,5 a 14,25 metra.

Na výstave Agritechnica 2019 boli poľnohospodári, farmári a široká verejnosť svedkami predstavenia nových strojov na prípravu osivového lôžka NZ Extreme 1250-1425, ktoré sú dodnes najväčšou pracovnou silou v kultivácii pôdy v sortimente spoločnosti Väderstad. Robustný a odolný NZ Extreme 1250-1425 nastavuje nový štandard v príprave osivového lôžka. Inovatívna a kvalitná konštrukcia náradia poskytuje množstvo nových agronomických riešení a bezkonkurenčný výkon pre poľnohospodárske podniky a farmy. Špičkový výkon NZ Extreme je založený na vynikajúcej kvalite materiálu, výrobných riešeniach a inovatívnom vzhľade. Náradie prináša na trh poľnohospodárskych strojov niekoľko patentovaných inovácií, jednou z nich je napr. silný a jedinečný spôsob uchytenia radličiek na ráme stroja, ako aj samotné radličky.

Pri navrhovaní nových typov radličiek a ich pracovných hrotov pre tento stroj na prípravu osivového lôžka bolo základným cieľom vývojárov rozšíriť využiteľnosť stroja na prípravu osivového lôžka v rôznych podmienkach, nie len po orbe, ale aj po podrývaní, na čiastočne spracovaných pozemkoch, alebo v minimalizačných technológiách, a to v rôznych ročných obdobiach. Radličky sú charakteristické špeciálnou pevnosťou, odolnosťou a tvrdosťou v bočnom smere a zároveň intenzívnym vibračným účinkom v smere jazdy, čo prispieva k veľmi efektívnemu drobeniu a drveniu hrúd. Radličky sú umiestnené v šiestich radoch vo vzájomnej vzdialenosti 7,2 cm a rám stroja má pri práci dostatočnú svetlú výšku. Vďaka takému konštrukčnému riešeniu nedochádza k nahŕňaniu hrúd a pozberových rastlinných zvyškov, prípadne kultiváciou podrezaných burín. Pre presné kopírovanie povrchu pôdy pozostáva rám NZ Extreme z piatich samostatných sekcií, zaručujúcich stabilitu nastavenej pracovnej hĺbky a súčasné prispôsobenia sa profilu povrchu pôdy. To všetko dopĺňa napríklad inovatívny systém aktívneho zaťažovania, dômyselné nastavenie a rozloženie kolies a robustná konštrukcia rámu.

Po výstave v Hannoveri v roku 2019 sa v roku 2020 začala výroba limitovanej testovacej série. Stroje z prvej sériovej výroby prechádzali zdĺhavým a úspešným testovacím procesom a od roku 2021 sú stroje NZ Extreme 1240-1425 už v sériovej výrobe a k dispozícii na svetových a domácom trhu. Medzi prvými zákazníkmi na Slovensku, ktorí si zakúpili NZ Extreme 1240 od spoločnosti Agrotrade Group spol. s r. o., Rožňava a môžu využívať výhody tohto kvalitného stroja, je aj podnik Agropotravinárske družstvo Malčice na východe Slovenska. Touto cestou im ďakujeme za dôveru a budeme radi, ak sa s nami a verejnosťou v budúcnosti podelia o praktické skúsenosti so strojom vo výrobných podmienkach.




Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Ján Cvek, PhD. Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 025


Ďalšie informácie a multimédiá

 













bottom of page