top of page

Odporúčanie na mulčovač Sauerburger Albatros 6400 - 40/2022

Ing. Eugen Kürti, mechanizátor

AGROSTAAR KB spol. s r.o.

 

AGROSTAAR KB spol. s r.o. Kráľov Brod je spoločnosť zameraná na poľnohospodársku prvovýrobu. Podniká v južnej časti okresu Galanta.

Spoločnosť bola založená v roku 1998. Svoju činnosť začala iba v rastlinnej výrobe na ploche 254 ha ornej pôdy. Od 1. októbra 1999 spoločnosť rozšírila svoju činnosť o živočíšnu výrobu. V súčasnej dobe hospodárime na výmere pôdy viac ako 2 000 ha. Nosný výrobný program je vyvážený a tvorí ho rastlinná a živočíšna výroba.

Výrobná stratégia v oblasti rastlinnej výroby je zameraná na produkovanie vysokokvalitných poľných plodín, ktoré sa dajú realizovať na náročnom trhu a za možné najvyššie ceny. Úspech spočíva v správnom výbere vysokokvalitných osív, pri správnom hnojení organickými a priemyselnými hnojivami, ktoré pri dodržaní agrotechnických postupov zabezpečia vysokú úrodu.

Prioritou rastlinnej výroby je zabezpečiť kŕmny fond pre potreby živočíšnej výroby, a to v štruktúre, ako aj v kvalite, najmä vlastných objemových krmovín ako sú kukuričná siláž, seno, lucernová senáž a jadrové krmoviny. Od roku 2013 ďalšou úlohou pre rastlinnú výrobu je zabezpečiť kvalitné suroviny pre bioplynovú stanicu.

Podobne ako aj iné poľnohospodárske podniky sme potrebovali kvalitný mulčovač, a preto sme sa rozhodli zaobstarať si v roku 2016 kladivkový mulčovač Sauerburger Albatros 6400.

Vybavený je dlhými Y- nožmi a namiesto kopírovacieho valca má 4 kopírovacie kolesá. Výhodou je automatické napínanie klinových remeňov. S mulčovačom sme veľmi spokojní, funguje spoľahlivo a bez investícií do servisu. Používame ho s traktorom o výkone 200 k, denný výkon sa pohybuje okolo 40 ha.

Na základe našich skúseností môžeme uvedený mulčovač vrele odporúčať aj ostatným poľnohospodárskym subjektom.

​Vyjadrenie produktového manažéra za značku Sauerburger Ing. Júliusa Gyönyöra:

Sauerburger Albatros 6400 je kvalitný cepový mulčovač nemeckej výroby, ktorý môže byť vybavený pracovným hriadeľom s univerzálnymi Y-nožmi zo špeciálnej ocele (168 ks) alebo so širokými kladivkovými nožmi (58 ks), ba dokonca za príplatok aj pracovným hriadeľom s dlhými Y-nožmi (160 ks). Pracovný záber mulčovača je 6,4 m. Obsluha traktora pri presunoch ocení transportnú šírku 2,87 m. Kvalita mulčovača je zrejmá najmä pri práci na kukuričných strniskách, kde nemá konkurenciu. Najviac sa na túto prácu osvedčujú Y-nože, ktoré oproti kladivkovým nožom lepšie zabezpečia rozrušenie a rozstrapkanie; tým sa zväčší narušená plocha, čo má za následok, že vlhkosť a mráz lepšie preniknú dovnútra, čo spôsobí usmrtenie škodcov a urýchli rozklad a tvorbu humusu. Kladivkové nože používame na ničenie náletov a mulčovanie lúk a pasienkov.

Ďakujeme spoločnosti AGROSTAAR KB spol. s r.o za prejavenú dôveru a prajeme ešte veľa pomulčovaných hektárov s horeuvedeným mulčovačom.





Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra:

 

Ing. Július Gyönyör Produktový manažér AGROTRADE GROUP

Tel.: +421 905 497 027


Ďalšie informácie a multimédiá

 












bottom of page