Väderstad uvádza na trh nový model Spirit 600C InLine

Väderstad, jedna z popredných svetových spoločností v oblasti obrábania pôdy, sejby a presného výsevu, pridáva od októbra 2021 do svojho širokého segmentu sejačiek nový model univerzálnej sejačky Spirit 600C InLine. Verzia InLine systému Spirit uloží spolu so semenami do semennej brázdy menšie množstvo hnojiva, čo zaisťuje rýchlu absorpciu živín pre rastlinu.

“Systém InLine umožňuje umiestnenie hnojiva v rovnakom rade ako osivo. Hnojivo zaistí osivu rýchlu energiu na klíčenie bezprostredne po sejbe, čím sa skracuje čas vzchádzania. Systém InLine je veľmi výhodný pri práci s menšími dávkami hnojív”, hovorí Magnus Samuelsson, manažér pre vývoj koncepcií, zo spoločnosti Väderstad.

Spirit 600C InLine umožňuje vysokokapacitné a vysoko presné riešenie.

“Spirit 600C InLine je vybavený oddeleným prúdením vzduchu, kde je hnojivo distribuované, samostatne pre hnojivo a osivo. To zabraňuje triedeniu vstupov v systéme a je to najdôležitejšie, keď sú veľkosti a hmotnosti osív a hnojív odlišné. Intenzitu prúdenia vzduchu je možné ľahko nastaviť, čím sa zaistí, že semená aj hnojivo budú umiestnené s optimálnou presnosťou”, hovorí Magnus Samuelsson,

Hnojivo je dávkované elektrickým dávkovacím systémom Fenix, je to rovnaká jednotka ako pri dávkovaní osiva. Je vysoko presný a nekorozívny. Delené komory v rotore a šikmý výstup z dávkovacej jednotky účinne zabraňujú akémukoľvek pulzovaniu a zaisťujú, že všetky rastliny budú mať úplne rovnaký prístup k hnojivu.

Nový Väderstad Spirit 600C Inline je k dispozícii od októbra 2021.

Ak potrebujete viac informácií, neváhajte kontaktovať:

Vilhelm Ektander

Product Marketing Manager Väderstad AB +46 142 820 45 vilhelm.ektander@vaderstad.com

Spoločnosť Väderstad poskytuje modernému poľnohospodárstvu inovatívne, vysoko efektívne poľnohospodárske stroje a metódy. Vízia spoločnosti je stať sa popredným svetovým partnerom pre vynikajúci rast pri zjednodušení práce a zlepšení výsledkov poľnohospodárov. Skupina je v rodinnom vlastníctve a ústredie sa nachádza v meste Väderstad, Švédsko. Firma je zastúpená v 40 krajinách a na všetkých kontinentoch. V roku 2020 mala spoločnosť 1550 zamestnancov a obrat 340 mil. EUR.